Vandtårnet på Tårnvej år 1955, der blev bygget i 1924-27 klods op ad Aage Knudsens gartneri, hvor Rødovre Centret blev opført i 1966. Kan rumme 300m3 vand.
Damhustorvet med Damhuskroen og Damhus Tivoli år 1951.
Store Valhøj på Henrik Cavlings allé. Den er ca. 28 m i diameter og 4,5 m. høj. Det er den eneste bevarede bronzealderhøj i Rødovre.
Roskildevej med Valhøj i baggrunden. Uddeling af kartofler til at lægge på de af Kemp og Lauritzens udstykkede grunde år 1923.
Statsbesøg i Rødovre maj 1959. Shahen af Iran besøger Vestbadet. På billedet ses også udenrigsminister Jens Otto Krag samt borgmester Gustav Jensen.
Politikens havekoloni Valhøj juli 1917. Amatørorkester fra skolehjemmet Prøven underholder. Senere udstykket til grundejer-foreningen Valhøj Villaby.
1944 Aage Knudsens gartneri, som blev et af de sidste der lukkede. Grunden blev brugt til Danmarks første overdækkede indkøbscenter, Rødovre Centrum 1966.
Rødovre Centrum
Borgmesteren på Rødovre Byggelegeplads, som åbnede i 1964.
Sankt Hans 2015 på plænen foran Rådhuset
Sankt Hans på Byggeren, der skiller sig ud fra andre byggelegepladser ved at have intensivt dyrehold, heriblandt kaniner, geder, heste og diverse fuglearter.
Damhuskroen
Damhus Tivoli 2014 inden det lukkede endeligt
Jan Gintberg på Rødager Bodega i forbindelse med optagelse til Danmarks Radio
Johnny Logan på Damhuskroen
Jazz foran kulturhuset Viften
Kulturhuset Viften. Søndag den 1. oktober 1989 åbnede Kulturhuset Viften på Rødovre Rådhusplads med teater, koncerter, biograf og mødelokaler.
B77 Mandskor som er verdenskendte i hele Rødovre og har et meget trofast publikum både på byfesten og i Viften og, hvor de ellers optræder.
Rødovre Town Hall (fredet) tegnet af Arne Jacobsen og opført 1954-1956. Ny forplads blev anlagt 2002. Jacobsen tegnede alle deltaljer og møblerede det.
Indgangen til kulturhuset Rødovregaard i den oprindelige landsby, hvor Rødovre Kirke, Rødovre Skole og Heerup Museum også ligger.
Rødovregaard som er fra 1770 og var til 1967 i samme slægts besiddelse. Rødovre kommune købte gården i 1967 og overtog brugsretten i 1977.
Rødovregård - Gårdspladsen
Heerup Museum - tilbygning til Rødovregård - med en unik samling af Henry Heerups malerier, grafik, tegninger og skulpturer, donation fra Heerups enke Marion.
Rødovre Kirke er fra 1664, og er ældste bygning i Rødovre Kommune.
Rødovre Kirke til- skrives kong Frederik 3.s arkitekt Albertus Mathiesen, der på kongeligt initiativ og delvis også på majestætens regning skabte bygningen, der ses i dag
Vestvolden var oprindeligt en del af Københavns Landbefæstning, opført 1888-92 som et ca. 13 km langt voldanlæg, men mistede sin militære betydning i 1920.
Artilleri- magasinet. Volden var et imponerende bygningsværk, med voldgrave, skanser, magasiner og underjordiske gange og med en jernbane bag volden.
Espelundens Idræts- anlæg er kommunalt og beliggende mellem Vestvolden og IrmaByen. Stadion har plads til 6.000 tilskuere med 460 overdækkede siddepladser.
Anlægget består af en opvisningsbane med tribune, fodboldbaner, kunstgræsbaner og minibaner samt en rullehockeybane. Stadion er hjemmebane for BK Avarta.
View over kunstbaner og Espelundens Idrætsanlæg med Volden og Artilleri huset i baggrunden
Espehus (restaurant) historie går tilbage til 1800-tallet. Espelunden hed tidligere Espehus Plantage. Kommunen købte grunden i 1952 til folkepark.
Vores tidligere formand på Byggeren, som er en af landets ældste byggelegepladser.
Byggeren har et indendørsarealet er på ca. 300m2, med fællesareal og forskellige værksteder. Udendørs er børnenes egne grunde samt bålplads og soppebassin mm.
Det årlige julemarked på pladsen foran Rødovre Rådhus
Rådhuset opført i perioden 1954-1956
Statsungdoms- hjemmet Prøven i Rødovre – også tidligere kaldet Opdragelsesanstalten på Nyholms Allé - oprettet i 1908 af foreningen Fængselhjælpen.
Prøven - Ungdomspensionen Espevang. I dag huser Espevang flere amtskommunale institutioner. Bygningsanlæg omfatter også en gammel gartnerbolig.
Prøven /Opdragelsesanstalten/Espevang til de allervanskeligste børn (her i smedeværkstedet) er tegnet af den danske arkitekt Johan Rudolf Carl Nielsen.
Espelundens idrætsanlæg, hvor der er omklædningsrum og Cafe Avarta samt klublokaler for BK Avarta og Islev Boldklub
Absalon Camping, som Københavns kommune havde i baghånden som kemisk kirkegård, hvis den kolde krig var kommet.
Absalon Camping er beliggende mellem Roskildevej, Vestvolden og Espelundes Idrætsanlæg, hvor Stadion ses i baggrunden.
Rødovre købmandshandel i den gamle landsby. Rødovre kirke ses i baggrunden.
Den årlige byfest i juni måned på plænen foran Rådhuset. Byfest har eksisteret i 25 år.
Vi elsker 90'erne musikfest på plænen foran Rådhuset med ca. 10.000 publikummer. Set fra Langhuset
90'erne fest på plænen med Langhuset (arkitekt Arne Jacobsen) i baggrunden på den anden side af Tårnvej.
Rødovre Kommunes Lejrskole i Lønstrup 'Rødovrehus' fra 1910, der ligger på en bakke hævet over Lønstrup by med udsigt til havet og fyret ved Rubjerg Knude
Prøven, i dag Espevang. Fungerede som opdragelsesanstalt for utilpassede unge. I dag institution for psykiske handicappede mennesker.
Rødovre

Om Rødovre

Rødovre hed indtil midten af 1600-tallet "Øvre Ovre"?

Ovre eller "Awartha" (heraf navnet til fodboldklubben BK Avarta i Espelunden ved Volden), som er den ældste betegnelse for Rød- og Hvidovre betyder "et bevogtet sted ved åen". Åen er Harrestrup å. Rødovre hed "Øvre Ovre" fordi det lå længst oppe ad åen, mens Hvidovre blev kaldt "Ydre Ovre".

Rødovre er i dag en bydel i Storkøbenhavn med 37.588 indbyggere (2015), beliggende ca. 10 kilometer vest for Rådhuspladsen mellem Glostrup mod vest, Brøndbyøster mod sydvest, Hvidovre mod syd, Valby mod sydøst, Vanløse mod øst, og Herlev mod nord.

Rødovre er reelt at betragte som sammenfaldende med Rødovre Sogn foruden sognene Hendriksholm, Grøndalslund og Islev. Bydelen Islev var frem til 1575 en landsby. Da landsbyen blev nedlagt fik området navnet Islevmark/Islemark.

Antal skoler                                                            7
Antal børnehaver                                                  5
Antal vuggestuer og integrerede inst.             21

Valhøj skole (gå afstand under 5 minutter) er Rødovre kommunes idrætsprofilskole med tilbud om idrætsklasser på 7. til 9. klassetrin. Idrætsklasserne henvender sig til dig, der har ønske og vilje til at gøre mere ved din idræt. Valhøj skole tilbyder træning i skoletiden på fem idrætsspecifikke linjer og en generel. 

Taekwondo
Ishockey
Kunstskøjteløb
Håndbold
Fodbold
Fysisk træning


Fysisk træning er den generelle linje, der henvender sig til udøvere, der dyrker en anden sportsgren end dem, hvor vi tilbyder idrætsspecifik træning.

Byrådet i Rødovre Kommune består af 19 medlemmer (2014). Erik Nielsen (f. 17.7.1953) fra Socialdemokraterne er borgmester siden 1994.

Kommunen ligger i et fladt morænelandskab uden iøjnefaldende elementer; niveauforskelle optræder kun i forbindelse med moser og den opstemmede Damhussø. Området ligger i udkanten af det skovløse og frugtbare landskab Heden. Harrestrup Å, Damhusengen og Damhussøen udgør over en længere strækning grænsen til Københavns Kommune, og Vestvolden går som et grønt bælte gennem kommunen til Kagsmosen i nord.

I 1800-t. var Rødovre et traditionelt landbrugsområde med stor fødevareproduktion til det københavnske marked. Omkring 1900 indledtes den udvikling, der har gjort kommunen til en fuldt udbygget og integreret del af Storkøbenhavn. Landbruget nød godt af nærheden til storbyen, og da nogle af gårdene i begyndelsen af 1900-t. blev udstykket, var det til både boliger og gartnerier; frem til 2. Verdenskrig var der ca. 50 større gartnerier. Det sidste større, Knudsens Gartneri, måtte i 1966 vige pladsen for indkøbscentret Rødovre Centrum, landets første af sin art.

Inden for gåafstand på 10 minutter fra vores ejendom findes indkøbscentret Rødovre Centret med biograffer og restauranter samt over 3000 frie parkeringspladser. Centret er flere gange blevet kåret som Danmarks bedste indkøbscenter. Er du til ishockey, tennis, fodbold eller andre fysiske udfoldelser er der også under 10 minutters gang til Rødovre Hallen, Rødovre Skøjtearena, Espelundens Idrætsanlæg samt Vestbadet, hvor der også er motionscenter. 

Der er under 5 minutter gang til Valhøjs Alle 67, hvor der findes lille indkøbscenter med grønthandler og Fakta, som har åbent alle ugens dage til kl. 22:00.

Valhøjs Alle er lukket ca. 300 meter efter vores ejendom ved Nyholms Alle ved Valhøjs Alle 150, hvorfor der ikke er gennemkørselstrafik på vores vej. 

Genbrugsstationen er beliggende på Valhøjs Alle 182 kun nogle få hundrede meter væk, men da Valhøjs Alle er lukket for bilkørsel ved nr. 150, bliver det en lidt længere tur i bil.

Det tager kun 5 til 7 minutter at gå til busstop for bus 6A, 9A, 161 og 200S på Tårnvej. Fra Rødovre Centret kører også bus 13 og 132. Rødovre har også en gratis Service Bus linje 848, der stopper ved indkørslen til vores ejendom, hvis der er nogen, som skal med.

Det tager ca. 15. minutter at gå til Rødovre Station. 

Arkitekt Arne Jacobsen har efterladt sig et gevaldigt fingeraftryk i Rødovre Kommune.

Han er arkitekten bag Nyager Skole, rækkehusene i Islevvænge, Rødovre Bibliotek og den kommunale højborg, rådhuset.
Spadestikket til sidstnævnte bygning blev taget i 1955. Det var i en periode hvor den gode hr. Jacobsen havde særdeles travlt og det kan måske være grunden til, at Rødovre Rådhus har mange lighedstræk med administrationsbygning for General Motors i Detroit. De to bygninger ligner næsten hinanden til forveksling. Byggeriet af General Motors administrationsbygning startede imidlertid i 1949, mens grundstenen til Rødovres rådhus først blev lagt i 1955.

Damhuskroen ved Damhus søen historie går langt tilbage. Faktisk helt tilbage til 1600-tallet.

I 1682 blev det for første gang nævnt, at der blev drevet kro ved Damhussøen. I en beskrivelse stod der følgende. “Ved bemeldte by ligger et Krohus Langvejs Damhus”. Mod slutningen af 1800-tallet fik kroen en fornyelse. Kroen blev populær og rejsende fra København strømmede til Damhuskroen for at nyde landlivets glæder ved bredden af Damhussøen. Samtidig begyndte man at leje kroens værelser på 1. sal ud. Blandt de mange lejere var bl.a. forfatterne Holger Drachmann og Viggo Stuckenberg. Omkring år 1930 blev Damhuskroen beskrevet som en slyngelstue med et tvivlsomt publikum. Nye ejere fik dog rettet op miseren og fik sidenhen kroen til at lægge lokaler til diverse baller og fester. I dag har Damhuskroen fået en yngre profil og kroens natklub er hver weekend et populært mødested for gæster i alle aldre.

Rødovre har mange aktiviteter og koncerter for borgerne, som primært foregår på plænen foran Rådhuset, i kulturhuset Viften og i Rødovre Centret. Her kan nævnes den årlige Byfest, Sankt Hans, 90'er musikfest (Vi elsker 90'erne med hele 13 timers musik fra tiden, hvor Buffalo-støvler var højeste mode.), Oktoberfest, Jazz uge og Julemarked med mere.

Rødovre Byfest i juni måned er med Tivoli og festtelte med masser af musik for både de gamle (primært i musikteltet) og de unge (primært i det store cirkustelt). Mens radiobiler støder ind i hinanden på rådhusplænen, og stolte børn hopper i elastik kan forældrene nyde en kop kaffe eller en øl i solen. Lørdag aften er som regel fest for de unge efter de lidt mere modne og det meget trofaste publikum har hørt kommunens verdensorkester "B77's mandskor".

Kontakt

Kontakt bestyrelsen
Benyt formularen nedenfor til at sende en mail til bestyrelsen. Formularen nedenfor bør ikke bruges til henvendelser af hastende karakter - der kan gå op til en måned inden bestyrelsen er samlet og kan svare.

Felter med * skal udfyldes.

Forenings e-mail

efvalhoej@msn.com

Jørn Andersen
Bestyrelsesmedlem

Charlie Linde
Bestyrelsesmedlem

Ivan Holm
Formand

Tlf: 31 72 41 95

Ansvarsområder:
Økonomi og godkendelse af regninger.
Kontakt til advokat og administrator samt revisor.
Administration af ejerforeningens fælles e-mail efvalhoej@msn.com og postkasse i vaskeri.
Indkaldelse og referater.
Kontakt til Fællesejerforeningen.
Afholdelse af bestyrelsesmøder og generalforsamling
Bestyrelseslokale og kontortider.

Michael Rohde Nielsen
Næstformand

Tlf: 31150481

Ansvarsområder:
Bygningsansvarlig og kontakt til håndværkere ved uheld og reparationer.
Økonomi og godkendelse af regninger.
Kontakt til advokat og administrator samt revisor.
Administration af ejerforeningens fælles e-mail efvalhoej@msn.com og postkasse i vaskeri.
Kontakt til Fællesejerforeningen.

Kim Troels
Bestyrelsesmedlem

Ansvarsområder:
Bygningsansvarlig og kontakt til håndværkere ved uheld og reparationer.
Nøgle administration

Pia Nielsen
1. suppleant

Tlf: 61705422